Home Use Program Home Use Program
Office Home and Business 2016 for Mac

Office Home and Business 2016 for Mac

Microsoft Office 2016 for Mac membolehkan anda untuk melakukan kerja yang terbaik – di mana saja, pada bila-bila masa. Versi baharu, moden Word, Excel, PowerPoint, Outlook dan OneNote mempunyai rupa dan rasa Office biasa dan direka dengan teliti untuk Mac.

Apa yang Disertakan

Word
 • Dengan pantas menghasilkan dokumen berkualiti menggunakan templat dalam talian yang baharu, menu Design dan anak tetingkap Insights.
 • Dokumen dibuka dalam Word untuk Mac kelihatan seperti yang asal yang dicipta pada PC. Dan apabila anda mengedit dokumen dengan Word untuk Mac, tiada kandungan atau pemformatan yang hilang dalam proses tersebut.
 • Lakukan lebih banyak dengan bekerjasama menggunakan alat terbina dalam untuk berkongsi, semak dan mengarang dokumen bersama.

Excel
 • Dengan pantas mencipta dokumen berkualiti menggunakan templat dalam talian yang baharu, carta yang disyorkan dan Formula Builder.
 • Excel membuat anda tidak perlu meneka lagi untuk menggambarkan data anda: ia mengesyorkan carta yang paling sesuai bagi angka-angka anda dan membenarkan anda pratonton pelbagai opsyen.
 • Menukarkan angka kepada wawasan apabila anda memerlukannya, dengan alat pengamatan dan analisis canggih dalam lembaran anda.

PowerPoint
 • Lakar dan sampaikan persembahan yang menawan dengan alat persembahan dan reka bentuk yang canggih.
 • Antara muka tetingkap tugas yang baharu membuat tugasan yang rumit menjadi mudah, seperti memformatkan imej, menggunakan gaya fon dan melakar animasi.
 • Presenter View memberi anda alat untuk membuat persembahan dengan yakin – memaparkan slaid semasa, slaid berikutnya, nota penceramah dan pemasa pada Mac anda, tetapi hanya memancarkan persembahan tersebut kepada hadirin anda di skrin besar.

Outlook
 • Outlook for Mac baru mempunyai sokongan mel tolak supaya peti masuk anda sentiasa dikemas kini. 
 • Paparan perbualan menyusun peti masuk anda secara automatik di sekeliling perbualan berjaluran, jadi anda tidak perlu tercari-cari mesej berkaitan sekali lagi.
 • Pratonton mesej memberikan anda ayat pertama e-mel betul-betul di bawah baris subjek, supaya anda boleh memutuskan dengan cepat sama ada anda mahu membacanya sekarang atau kembali kemudian.

OneNote
 • Catatkan, susun dan kongsi idea anda dengan buku nota digital.  
 • Kongsi buku nota dengan rakan sekerja supaya semua orang boleh bekerjasama pada projek kerja.
 • Cari perkara dengan cepat menggunakan enjin carian berkuasa yang menjejak teg anda, mengindeks nota ditaip anda dan mengecam teks dalam imej serta nota tulisan tangan.

Keperluan Sistem

Komputer dan pemproses

Komputer Mac dengan pemproses Intel


Memori

RAM 4 GB


Cakera keras

6 GB ruang cakera keras yang tersedia
Format cakera keras HFS+ (juga dikenali sebagai Mac OS Extended atau HFS Plus)


Paparan

Monitor dengan resolusi 1280 x 800 atau lebih tinggi

Sistem pengendalian

Mac OS X versi 10.10

Untuk pengalaman terbaik, gunakan versi terkini sebarang sistem pengendalian.

Pelayar

Versi semasa atau versi terdahulu yang terdekat untuk Safari, Chrome atau Firefox.

Lain-lain

Pemasangan memerlukan sambungan ke Internet, rangkaian kawasan setempat (jika pemasangan melalui rangkaian) atau Pemacu DVD.

Kefungsian Internet memerlukan sambungan Internet. Yuran mungkin dikenakan.

Capaian pada fail yang disimpan pada pelayan SharePoint memerlukan kesambungan pada Microsoft Office SharePoint Server 2007 atau lebih baru.

Sokongan Exchange dalam Outlook memerlukan sambungan ke Microsoft Exchange Server 2010 Pek Khidmat 2 atau lebih baru ATAU Office 365 for business.

Pengarangan bersama memerlukan SharePoint Server 2010 atau akaun Microsoft.

Ciri dalam talian tertentu memerlukan akaun Microsoft.